U petak četiri radionice u Urbanom parku Hrvatskog doma

U petak od 16 do 20 sati u Urbanom parku Hrvatskog doma u Karlovcu i u organizaciji Udruge za društveni razvoj KA-MATRIX i Udruge za razvoj “uradi sam” kulture Radiona.org iz Zagreba provodi se Hacktory Lab Station 2, projekt koji se bavi suvremenim urbanim i umjetničkim praksama. Održat će se u sklopu toga četiri različite radionice za sve uzraste i stupnjeve predznanja.

Tako će Goran Mahovlić voditi radionicu podvodne elektronike, Damir Prizmić mobili i kinetičke skulpture, Deborah Hustić radionicu izrade teremina, a Tomislav Mikić “DIY Synth” na kojoj će se izrađivati jednostavan uređaj za stvaranje zvuka.

Kako je Karlovac već dugo godina član Clubture mreže program koji predstavljamo nijansiran je u smjeru intermedijalnih umjetničkih praksi u kombinaciji s okolišom Karlovca, a to su četiri rijeke.

Denis Mikšić, KA-MATRIX

Program se održava u okviru ‘Hacktory – putujućeg laba hibridnih kurioziteta’ koji se realizira kao dio Clubture programa 2020.

Polaznike molimo da sa sobom ponesu maske, dok su sredstva za dezinfekciju osigurana od strane organizatora.Program u Karlovcu želi povući paralelu između ‘sam svoj majstor’ kulture iz ne tako daleke prošlosti sa suvremenim praksama maker i hacker kulture. Radionice su besplatne i polaznici nose kući svoje radove. Prijave za radionice pošaljite na adresu: kamatrix.udruga@gmail.com s napomenom na koju se radionicu prijavljujete

Denis Mikšić, KA-MATRIX